Warning: Creating default object from empty value in /home/goltocom/public_html/langesz.hu/admin/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Tudományok Hídja a Lánchídon » Lángész

Tudományok Hídja a Lánchídon

Szeptember 17-én a Lánchídon és a Széchenyi téren rendezik meg a Tudományok Hídját, amelyen a legérdekesebb magyar találmányok, illetve a magyarországi kutatás-fejlesztésben élen járó vállalatok, kutatóegyetemek mutatkoznak be.

Az első magyar műhold, méretarányos Naprendszer, űrkutatási érdekességek, csillagászati csodák és még rengeteg látnivaló várja a látogatókat a Tudományok Hídján, ahol látványos természettudományos kísérletek, izgalmas programok és kiállítások során tájékozódhatnak a tudomány kérdéseiről, és saját képességeiket és ismereteiket is próbára tehetik. A rendezvény célja, hogy a tudomány kérdéseit játékos, izgalmas formában tárja a látogatók elé, és felkeltse a fiatalok érdeklődését a természettudományok iránt.

A szektorokra osztott Lánchídon egy-egy önálló tudományterület mutatkozik be. A programok között helyet kapnak csillagászathoz és űrkutatáshoz, informatikához, kémiához, alternatív energiafelhasználáshoz és fizikához kapcsolódó területek. Az esemény alatt a híd pilléreiről folyamatosan szárazjég-füst ömlik a hídra és a Dunába, a hidat pedig különleges fénytechnikával festik be (…)

A Tudományok Hídja a Facebook-on.