Warning: Creating default object from empty value in /home/goltocom/public_html/langesz.hu/admin/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
ALKOTNI JÓ! » Lángész

ALKOTNI JÓ!

FELHÍVÁS a Gábor Dénes Tehetségpont Diákműhelyeibe középiskolások részére

A Gábor Dénes Tehetségpont keretein belül működtetünk olyan speciális diákműhelyeket, amelyek bizonyos értelemben hiánypótlóak, vagy újszerűek. A diákműhely (részben) szakkör jellegénél fogva heti, rendszeres összejövetelt és csoportos, irányított foglalkozást is jelent.

 

Saját hallgatóink mellett várjuk középiskolások jelentkezését az alábbi műhelyekbe:

 

1. A DIGITÁLIS FESTÉSZET DIÁKMŰHELY újdonsága, különlegessége miatt érdemel figyelmet. A művészet és az informatika egy sajátos keverékéről van szó, amely tanulható, tanítható. A műhely szakmai vezetésére Orgoványi Gábor művésztanárt kértük fel.

2. A 3D GRAFIKA ÉS ANIMÁCIÓ DIÁKMŰHELY célja, hogy a 3D grafika és animáció készítés iránt érdeklődő diákok és hallgatók számára lehetőséget biztosítson a témával ismerkedésre és a továbbfejlődésre az ingyenes Blender szoftver segítségével. A műhely vezető tanára: Berecz Antónia.

3. A WEB-PROGRAMOZÓ DIÁKMŰHELY. Elsősorban a középiskolások részére indítjuk. A mai tizenévesek között egyre többen érdeklődnek a honlap készítés iránt, önállóan készítik saját és közösségi honlapjaikat, de tudjuk, hogy az igazán jó honlapok elkészítéséhez sok új ismeretre, tudásra valamint kreativitásra, ötletességre van szükség. A Diákműhely vezető tanára Kaczur Sándor, valamint a mentori munkában a foglalkozásokon a főiskola legjobb informatikus hallgatói segítenek.

4. A MŰSZAKI ÉS ROBOTIKA DIÁKMŰHELY lehetőséget biztosít használati, innovatív, kísérleti, műszaki tárgyak tervezésére és megépítésére, pl. mechanikai tárgyak, elektronikus berendezések, járműmodellek, terepasztalok tervezésére. A barkácsolni szerető, alkotni vágyó diákok jelentkezését nagy örömmel várjuk. A műhely vezető tanára: Csuka Antal.

5. MULTIMÉDIA DIÁKMŰHELY. A foglalkozások kiemelt célja, hogy a hallgatók minél egyszerűbb és jobb, illetve a mindennapjainkban használatos professzionális multimédiával kapcsolatos programot ismerjenek meg. A műhelyen a hallgatók saját ötleteik alapján: műhelylogót, rövid animációt, zenés feliratozott videofilmet készítenek. A műhely vezető tanára: Dr. Jarosievitz Beáta.

A műhelyekbe a jelentkezési határidő október 1.

Jelen lehetőségekről, további részletről és a későbbi lehetőségekről a Gábor Dénes Főiskola honlapján – www.gdf.hu – a Szervezetek/GD Tehetségpont menü alatt lehet tájékozódni, vagy email- ben a gambar@gdf.hu címen lehet információt kérni. (Gábor Dénes Főiskola, Bp., Mérnök u. 39.)