Warning: Creating default object from empty value in /home/goltocom/public_html/langesz.hu/admin/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Észbont(ogat)ó előadás-sorozat » Lángész

Észbont(ogat)ó előadás-sorozat

plakat12

Az anyag sok(k)oldalúságáról, az anyagi világ és az azt megismerő gondolkodás fejlődéstörténetéről, az emberiség gyermekkorától napjainkig általános iskolások és középiskolások számára.

Az ELTE kémiai intézete 2010/2011-es tanév során előadássorozata a 7.-8. osztályos korosztály számára tervezett, kísérletekre épülő, előadásrészleteket tartalmazó, együtt gondolkodás az anyagok sokféleségéről, egy-egy anyag “sokoldalúságáról”, a sokoldalúság okáról, a kémiai reakciók törvényeiről, a kémiai “titkosírás és jelbeszéd” szabályairól.

További információ és részletes program: http://www.chem.elte.hu/pr/eszbontogato.html

A középiskolás korosztály számára nemcsak a természettudományos területen továbbtanulni szándékozóknak tervezett, demonstrációs kísérletekkel egybekötött, szintézis jellegű előadás-sorozat, az anyag szerveződéséről, a szerkezet – tulajdonság – felhasználás logikai kapcsolatáról, a folyamatok önszerveződéséről és egymásra építéséről, a kémiai törvények fizikai hátteréről, az egyszerűbb élettani folyamatok kémiai hátteréről.

További információ és részletes program: http://www.chem.elte.hu/pr/eszbonto.html

Az előadásokat kéthetente péntek délutánonként 16 órai kezdettel az ELTE Kémiai Intézet 065-ös számú előadótermében lesznek megtartva. (Az Intézet a Petőfi híd budai hídfőjénél fekszik, címe XI. kerület Pázmány Péter sétány 1/A, megközelíthető 4/6-os villamossal vagy 12-es busszal.)