Warning: Creating default object from empty value in /home/goltocom/public_html/langesz.hu/admin/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Már megint a DNS » Lángész

Már megint a DNS

DNS_logikai_chip

Amennyiben az új technológia beváltja a hozzá fűzött reményeket, a módszer fejlesztői szerint eljöhet az idő, amikor egyetlen ember egy nap alatt több egyszerű logikai áramkört állíthat elő egy laboratóriumban, mint amennyit az egész szilikon-alapú ipar egy hónap alatt termel. A logikai áramkörök a számítógép fontos részei, az adatfeldolgozásban, a parancsok végrehajtásában van szerepük. A szilikont, mint az áramköröket hordozó platformot DNS-re cserélve megvalósulhat a logikai chipek olcsó és nagy tömegben való előállítása. A technika a DNS ismert kódoló képességén, és azon alapul, hogy a DNS-hez kapcsolhatók meghatározott hullámhosszon gerjeszthető, majd a gerjesztést követően a gerjesztő fénytől eltérő hullámhosszon “világító” csoportok kapcsolhatók.

A DNS ligikai chipekben való felhasználásával kapcsolatos új eredményekről a ScienceDaily.com honlapon tudhattok meg többet.