Warning: Creating default object from empty value in /home/goltocom/public_html/langesz.hu/admin/wp-content/plugins/members/includes/functions.php on line 21
Étcsokoládé és a stroke » Lángész

Étcsokoládé és a stroke

etcsoki

Az epicatechin egy antioxidáns, ami a fekete csokoládéban különösen nagy ennyiségben található meg. A kutatás során a kísérleti egereket kis adag epicatechinnel etettek meg, majd 90 perc elteltével mesterségesen idéztek elő stroke-ot az állatoknál. Arra a felismerésre jutottak, hogy azok az egerek, amelyek szervezetébe előzőleg epicatechint juttattak, sokkal kisebb mértékű agykárosodást szenvedtek, mint azok, akik nem kaptak a vegyületből.

Az étcsokoládé jótékony hatásairól az eLitMed oldalon olvashattok. A strokeról (gutaütés, szélütés, agylágyulás, agyvérzés) pedig a Weborvos.hu oldalon tájékozódhattok.